Beställ

Skola
Böcker
Teckenmaterial
Spel
Kommunicerande Samspel
Ordramar
Programvara

Föreläsningar

Erbjudanden
Gratis
Produktfilmer

 

 

Kortfattad installationsanvisning för elektronisk
variant av Ordramar v2 och v3.1
Om du som övervägar att köpa Ordramar som en elektronisk licens inte förstår denna anvisning, är risken stor att du inte kommer klara av installera programmet heller - välj därför CD-varianten!

Det finns självklart pengar att spara på att välja den elektroniska varianten, men om du inte förstår det som står nedan så får du nog bara huvudvärk - välj därför CD-varianten!

 1. Tänk på att vissa e-postleverantörer (t.ex. gmail och hotmail) inte tillåter bilagor av typen .zip eller i vissa fall fastnar denna typer av bilagor i spamfilter eftersom det finns risk att de innehåller virus då de kan skickas hejvilt av mindre nogaräknade eller mindre kunniga användare på internet. Vi kan skicka filen med den felaktiga filändelsen .zup för att komma förbi filterna, men då måste du själv byta tillbaka till .zip på filändelsen innan du går vidare.
 2. Om du vill installera version Ordramar 3.1 (som har en mycket bättre installerare än Ordramar version 2) så kan du hoppa över nedanstående punkter och gå direkt på punkten 3.
  När du har fått ordramar*.zip som bilaga till e-postlåda så måste du göra en del förberedelser innan du kan installera själva ordramar. Du kan såklart försöka installera direkt och har du tur så kommer det att fungera direkt - men det är inte normalfallet.
  • Om du har en äldre version av Internet Explorer än version 5.01 så måste du uppgradera till 5.01 eller nyare.
   Uppgraderingen gör du enklast via Microsofts update-service på webben
  • Ladda ner .NET Framework version 1.1 från Microsoft. Filen heter dotnetfx.exe och är ungefär 23MB
  • Installera .NET och starta eventuellt om datorn om du blir uppmanad till det.
 3. Packa upp ordramar*.zip med t.ex. WinZip till en temporär katalog
 4. Kör filen setup.exe

Konsultera gärna bruksanvisningarna för version 2 och 3.1 för hjälp.