Beställ

Skola
Böcker
Teckenmaterial
Spel
Kommunicerande Samspel
Ordramar
Programvara

Föreläsningar

Erbjudanden
Gratis
Produktfilmer

 

 

Ordramar

Ordramar är ett litet program för PC som på ett mycket enkelt sätt kan skapa bilder av inramade ord. En bild kan sparas i en mängd olika bildformat. Bilden kan även direkt kopieras och klistras in i något annat program, t.ex. Word.

Du kan också anpassa själva inramningen så att den passar dina syften. Du kan välja färger på text, i ram, på ram och på bakgrunden. På så sätt kan du göra ramen mer eller mindre tydlig. Du kan också välja hur mycket luft du vill ha mellan texten och ramen. Självklart kan du också ändra teckensnitt. Programmets menyer kan växlas mellan svenska och engelska. Bland våra filmer demonstreras programmet.

Systemkrav:
Operativsystem: MS Windows 98, NT4, ME, 2000, XP, Vista eller Windows 7 (32 och 64 bit versioner)
skärmupplösning 800x600 eller mer.

Programmet är endast 750kB stort. Kravet är dock att Internet Explorer version 5.01 (eller nyare) och .NET Framework är installerat (ca 21 MB). Dessa båda program kan laddas ner gratis från Microsofts webbplats, men finns även med på installations-CD:n.
I Windows XP ingår Internet Explorer version 6 och i Windows Vista/7/8/10 finns dessutom .NET Framework redan med från början. På den senaste versionen av Ordramar (3.1) laddas allt som behövs för en komplett installation helt automatiskt ner i samband med installationen och är ingenting du behöver välja eller fundera på. För den som trots allt vill göra saker manuellt så bygger de tidigare versionerna av Ordramar 2.0 och 3.0 på .NET Framework 1.1 Den senaste Ordramar 3.1.1 bygger på .NET Framework 2.0.

Garanti:
Skulle du av någon anledning förstöra eller slarva bort installationsfilerna eller CD:n så kan vi skicka filerna gratis till dig med e-post eller en CD mot självkostnadspris.

Bruksanvisning för nedladdning:
version 2.0, version 3.1 (pdf)

Enanvändarlicens Om du bara vill använda programmet på en dator är detta licensen för dig. Det finns då två alternativ.
A) Programmet på CD med bruksanvisning hemskickat med posten
B) Elektroniskt med e-post där du själv skriver ut bruksanvisningen. Här ingår endast programmet Ordramar, inte Internet Explorer och .NET Framework då dessa kan laddas ner gratis från windowsupdate.microsoft.com. Denna variant är billigare eftersom kostnaderna är lägre. Notera att den elektroniska varianten inte är lika enkel att installera som från en CD utan kräver en viss datorvana av den som ska installera programmet. Om du inte förstår installationsanvisningen så ska du inte välja den elektroniska licensen.

Fleranvändarlicens Om du vill använda programmet på flera datorer samtidigt eller på ett nätverk inom samma arbetsplats är detta licensen för dig. Datortek och bibliotek räknas som fleranvändare, och får dessutom låna ut programmet. Vill man däremot hyra ut programmet ber vi er att kontakta oss för att teckna ett särskilt avtal.
Kontakta också oss om ni är intresserade av andra arrangemang som t.ex. kommun- eller koncernlicenser.

DU HAR VÄL INTE MISSAT? Ordramar har en alldeles egen sida på Facebook där du får tips och idéer på hur programmet används.

 


Priser:
Enanvändarlicens på CD - 200kr (vid köp av minst fem: 125kr styck)
Elektronisk enanvändarlicens - 150kr (vid köp av minst fem: 100kr styck)
Fleranvändarlicens - 625kr (vid köp av minst fem: 500kr styck)
Uppgradering från version 2 till 3 - 50kr

2017-02-11
GRATIS nedladdning av Ordramar. Vi tycker nu att det är bättre att programmet kommer till användning än att det ligger på någon hårddisk av licensskäl. Därför kan vem som helst få ladda ner och använda programmet gratis. Varsågoda!