Beställ

Skola
Böcker
Teckenmaterial
Spel
Kommunicerande Samspel
Ordramar
Programvara

Föreläsningar

Erbjudanden
Gratis
Produktfilmer

 

 

Bildbanksgeneratorn

Bildstöd är viktigt för många människor. Bilder kan användas till att förenkla vardagen i form av scheman och kommunikationskartor. Bilder kan användas i språk- och läsinlärning. Bilder kan användas för att ge stöd åt minnet och mycket mycket annat.
Det finns många bildbanker att köpa på marknaden, men vill man ha sin personliga bildbank med sin skola, hobby, kompisar eller annat från sin egen vardag måste man göra jobbet själv med en digitalkamera.

Bildbanksgeneratorn hjälper dig att på ett effektivt och enkelt sätt att beskära, namnsätta, organisera och storlekshantera dina egna digitalbilder. Det går ungefär 7 gånger snabbare med bildbanksgeneratorn än med ett konventionellt bildhanteringsprogram.

Underbart!!! Förr har man behövt flera kommandon för att döpa och spara bilder för att lättare hitta dem senare. Nu döper man och "klick" så är de sparade och man är fortfarande kvar på samma sida i samma program. Man spar massor av tid. På senare tid (innan bildbanksgeneratorn) har vi knäppt nya bilder varje dag och använt dem och sedan har de legat kvar i mappen med dagens datum. Bilderna blir aldrig använda igen och man har tusen liknande bilder liggande på olika ställen i datorn.
Ann-Sofie Johansson, studiecirkelledare i Karlstadmodellen

Se hur programmet fungerar bland våra filmer.

Systemkrav:
Bildbanksgeneratorn kan bara köras på datorer med Microsofts operativsystem Windows; 98SE, ME, NT4, 2000, XP, Vista och 7 (32 och 64 bit version). Förutom operativsystem krävs även att Microsoft Internet Explorer version 5.01 och Microsoft .NET TM Framework version 2.0 eller senare är installerat på datorn. Är de inte det så behöver du cirka 100MB ledigt på datorns hårddisk. Att installera Bildbanksgeneratorn på XP, Vista eller 7 är gjort med ett dubbelklick.
Din dator måste ha minst 64 MB internminne och köra på minst 90 MHz. Rekommenderade värden är dock minst 256MB och 500MHz för att det inte ska kännas alltför segt. Programmets menyer är på svenska och engelska.

Garanti:
Skulle du av någon anledning förstöra eller slarva bort installationsfilerna eller CD:n så kan vi skicka filerna gratis till dig med e-post eller en CD mot självkostnadspris.

Bruksanvisning för nedladdning:
Version 1.0

Enanvändarlicens Om du bara vill använda programmet på en dator är detta licensen för dig. Det finns då två alternativ.
A) Programmet på CD med bruksanvisning hemskickat med posten
B) Elektroniskt med e-post där du själv skriver ut bruksanvisningen. Här ingår endast programmet Bildbanksgeneratorn, inte Internet Explorer och .NET Framework då dessa kan laddas ner gratis från windowsupdate.microsoft.com. Denna variant är billigare eftersom kostnaderna är lägre. Notera att den elektroniska varianten inte är lika enkel att installera som från en CD utan kräver en viss datorvana av den som ska installera programmet. Du måste dessutom ha bredbandsuppkoppling till internet vid installationen.

Fleranvändarlicens Om du vill använda programmet på flera datorer samtidigt eller på ett nätverk inom samma arbetsplats är detta licensen för dig. Datortek och bibliotek räknas som fleranvändare, och får dessutom låna ut programmet. Vill man däremot hyra ut programmet ber vi er att kontakta oss för att teckna ett särskilt avtal.
Kontakta också oss om ni är intresserade av andra arrangemang som t.ex. kommun- eller koncernlicenser.

 


Priser:
Enanvändarlicens på CD - 200kr (vid köp av minst fem: 125 kr styck)
Elektronisk enanvändarlicens - 150kr (vid köp av minst fem: 100 kr styck)
Fleranvändarlicens -625kr (vid köp av minst fem: 500 kr styck)

2017-02-11
GRATIS nedladdning av Bildbanksgeneratorn. Vi tycker nu att det är bättre att programmet kommer till användning än att det ligger på någon hårddisk av licensskäl. Därför kan vem som helst få ladda ner och använda programmet gratis. Varsågoda!